logo

צבר אורלי אדום – מזון על ישראלי

  • מזון-על מקומי מיוצר בישראל ומשווק ברחבי הכולם
  • ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים תזונתיים
  • איכות ללא פשרות שירות אישי ומשלוח מהיר עד הבית
טאב בחירת מוצר

עכשיו במחיר מיוחד של 5 שקיות ב-₪35 

אבקת צבר מיובשת בהקפאה – שייק בריאות להכנה ב-3 דקות

צבר אורלי אדום

על צמח הצבר

צמח הצבר הינו אחד ממיני צמח הקקטוס האופייניים לאקלים יבש-המדברי. ההערכות הן שמקורו של הצבר הוא במדינת מקסיקו ושם שימש בעיקר למזון.  צמח הצבר גדל בצורה פראית וחקלאית ומסוגל להסתדר ללא השקייה מסודרת הצמח נראה כמו עץ מסועף על עלים בשרניים. קיימים זנים שונים הנבדלים בערכים התזונתיים ובכמות הקוצים. הצבר מחולק לירק בשם נופל ופירות בשם סברס.
ישנם שימושים רבים לנופל ולסברס כמו: שילובם בסלט, בסיס לייצור רטבים, תבשילים, קינוחים, משקאות ועוד.

צבר

מה יתרונות הצבר האדום?

פרי הצבר (הסברס) והעלים מהווים מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו, נוגדני חימצון וחלבונים. בנוסף, לצבר יש תכולת שומן נמוכה והוא בעל תכונות המעודדות את פעילות המערכת החיסונית. בעקבות אלה, נחשב צמח הצבר למזון על.

בתרבות העממית הצבר זכה למקום של כבוד מכיוון שיוחסו לו סגולות רפואיות שונות כמו: פעילות אנטי סרטנית ואנטי ויראלית, פעילות אנלגטית (פעילות נוגדת כאב), סיוע כנגד כיבי כיבה, ובהשמנת יתר ועוד…

בתקופה האחרונה, זכו השימושים העממיים לאישוש לאחר שבמגוון מחקרים נמצא קשר בינו לבין השפעה חיובית במחלת הסוכרת והכולסטרול בדם, סיוע בטיפול בהשמנת יתר ועוד…

טבלת ערכים תזונתיים

מאפיינים תזונתיים לצריכה של 100 גרם מפרי הצבר (סברס):

מנה נהוגה של 20 גרם אבקה צפויה להיות שוות ערך לצריכה של  200 גרם פרי צבר טרי.

 

רכיב כמות % מהתצרוכת היומית המומלצת
אנרגיה 41 Kcal <2%
פחמימות 9.57 g 3.19%
חלבונים 0.73 g 1.46%
סה”כ שומנים 0.51 g <1%
כולסטרול 0 mg 0%
סיבים תזונתיים 3.6 g 14.40%
ויטמין B9 – פולאט 6 µg 1.50%
ויטמין B3 – ניאצין 0.460 mg 2.30%
ויטמין-  B6 פירידוקסין 0.060 mg 3%
ויטמין – B2 ריבופלאבין 0.06 mg 3.53%
ויטמין B1 – תיאמין 0.014 mg 0.93%
ויטמין C 14 mg 23.30%
ויטמין A 43 IU 0.86%
אשלגן 5 mg 0.21%
סידן 220 mg 6.29%
סידן 56 mg 5.60%
נחושת 0.08 mg 4%
ברזל 0.3 mg 1.67%
מגנזיום 85 mg 21.25%
זרחן 24 mg 2.40%
סלניום 0.6 µg 0.86%
אבץ 0.12 mg 0.80%
בטא-קרוטן 25 µg
צבר אורלי אדום

כיצד כדאי לצרוך את הצבר?

ניתן לאכול את הצבר בצורתו הטרייה, אך פעמים רבים הקוצים והגרעינים של הסברס מפריעים לאכילה. לכן, תעשיות מזון מתקדמות מפתחות מוצרי צבר מעובדים, ובראשם אבקת צבר המאפשרים, להנות מיתרונות הצבר בקלות ובנוחות.
חוות צבר אורלי הישראלית פיתחה אבקת צבר אדום, המיוצרת מצבר מגידול אורגני, המיוצר בתהליך ייבוש מיוחד בהקפאה בו נשמרים יתרונותיו התזונתיים של הצבר.
את האבקת צבר אורלי אדום ניתן להוסיף לסלטים, משקאות תבשילים ועוד…             

המלצות הגשה

מאבקת הצבר האדום ניתן להכין בקלות שייק בריאות. יש לערבב את האבקה במים עד להמסה וקבלת מרקם אחיד.

בנוסף, את האבקת צבר אורלי אדום ניתן להוסיף לסלטים, משקאות תבשילים ועוד…             

מחקרים

  • במחקר שנערך בגרמניה בשנת 2013 על ידי Barbara Grube ופורסם בכתב המדעי Obesity, נמצא כי קבוצת ההתערבות אשר צרכה את הסיבים מהצבר השילה בממוצע כ-2.5 ק”ג יותר במשך 12 שבועות כאשר חלקם אף השילו מעל 5% ממשקלם ואף ראו שיפור משמעותי באחוזי השומן ןבBMI (וכל זאת ללא תופעות לוואי). (קישור למחקר
  • מחקר שבוצע בשנת 1996 על ידי Trejo-Gonzalez מצא כי תמצית הצבר הצליחה לבדה להפחית את רמות הגלוקוז בדם של עכברים חולים והחזירם לרמות הנורמה וזאת ללא שימוש באינסולין.
  • במחקר שנערך על ידי Marina Perfumi וRosalia Tacconi מאוניברסיטת קמרינו באיטליה נמצא כי צריכה של תמצית הסברס בארנבות הצליחה להפחית את ספיגת הגלוקוז ברמה שוות ערך לצריכת התרופה חוסמת תעלות הנתרן Tolbutamide. על ידי כך היא מנעה  רמות סוכר עודפות בדם שמקורן בצריכת סוכר.
צבר הידעת

יש לכם שאלות?

אנו עומדים לרשותכם בטלפון:  03-6040105, השאירו הודעה ויועץ יחזור אליכם בהקדם.

או באימייל: support@vcare.co.il .