logo
טחינה ירוקה

מינראלים בצורה טבעית – טחינה ירוקה

כשמיכל (שם בדוי) אחת המטופלות הותיקות שלי נכנסה לקליניקה עם הבעה מדוכדכת די נלחצתי. כבר מספר שבועות היא מתלוננת שבני הבית ובמיוחד בנה המתבגר בן ה-13 אינם אוכלים תזונה נכונה או מספקת. כל נסיונותיה לשכנע, להסביר ולטרוח אינספור שעות כדי להמציא עבורם מאכלים בריאים וטעימים עלו בתוהו. הרי ידוע, שבגיל ההתבגרות הצורך בסידן וסיבים תזונתיים חשוב ביותר. ערן המתבגר החל לפתח לאחרונה עייפות, כאבי ראש, גוון העור שלו הפך צהבהב ומיכל ממש חששה שחלה. גם הניסיונות לשכנע אותו ללכת להיבדק נתקלו בתגובה זועפת. מה עושים?
ניסיתי לברר מה הוא כן אוהב לאכול, פרט למזון מהיר כמו כל חבריו לשיכבה.
אז מסתבר שערן מאוד אוהב טחינה וחומוס ואינו בוחל גם בטחינה ירוקה ועשירה בעשבי תיבול ירוקים.
אז הרי לפניכם המתכון המנצח שהצעתי לה. מתכון מלא בסיבים תזונתיים, סידן ועם אפשרות להוסיף גם את הספירולינה בלי שאיש יידע. השתמשנו בטחינה מלאה וטרום נבוטה כבסיס ותוספת האבקה הירוקה שאת רכיביה תוכלו לראות להלן הפכה
את המאכל הנפלא הזה למזון על שמכיל כמעט כל מה שהגוף צריך לגדילה, למחשבה, לבניית שרירים. טחינה שהכל יש בה!

איזו טחינה לבחור?

מבחינת ערכים תזונתיים, אין ספק שעדיף להשתמש בטחינה משומשום מלא ואם אפשר טרום נבוטה. הטחינה המלאה מכילה באופן טבעי כמות משמעותית של  סיבים תזונתיים שמגיעים מקליפת השומשום שלא קולף. הסיבים חיוניים לתהליך העיכול ומשפרים אותו משמעותית.

טחינה מכילה כמות גבוהה במיוחד של מינרלים (בעיקר ברזל וסידן). לטחינה משומשום מלא יש יתרון גם בשיעור הסיבים התזונתיים. ב-2 כפות טחינה גולמית לבנה תוכלו למצוא כ- 30-40 מ”ג סידן, לעומת זאת, 2 כפות טחינה גולמית מלאה יכילו 200-300 מ”ג סידן (יש לבדוק כל מותג לקבלת הערכים המדויקים). תכולת הברזל בטחינה מלאה בשתי כפות היא כ-3-5 מ”ג ל-2 כפות לעומת 1 מ”ג בלבד בטחינה רגילה. יש לקחת בחשבון שבטחינה המלאה שאינה נבוטה או טרום נבוטה שיעורי הספיגה של המינרלים מעט נמוכים יותר, אך עדיין ההבדלים בערכים התזונתיים מראים שהטחינה המלאה עדיפה מבחינה תזונתית.
למי ששומר על צריכה קלורית, יש לקחת בחשבון את תכולת הקלוריות הגבוהה שבטחינה כ-200 קלוריות ל-2 כפות.
הספירולינה מי שמחליט להוסיף- מעשירה את הטחינה בעוד חלבון מלא.

טחינה ירוקה מצרכים

יש להכפיל כמויות לפי מספר הסועדים:

  •  3 כפות גדושות של טחינה
  •  שני שליש כוס מים
  • רבע כוס מיץ מלימון
  •  חופן פטרוזיליה קצוצה
  •  שן שום אחת כתושה
  • מלח לפי הטעם (עדיף מלח הימלאיה).
  • שדרוגים: להוסיף כפית גדושה של אבקת של מזון על מומלצת כמו ספירולינה, כלורלה, עשב חיטה, עשב שעורה, מורינגה ערבה, גוג’י ברי
  •  לקישוט פפריקה

 

על הכותבת:

עמרית בן סירה, נטורופתית מומחית ברפואה טבעית אינטגרטיבית.  בעלת ניסיון עשיר של 20 שנה. טיפול משלב תזונה טבעית, צמחי מרפא, הומאופתיה, דיקור ועוד..