logo

שמן אבוקדו אורגני – שימושים, מתכונים וקופון הטבה

מהו שמן אבוקדו?

בשונה מרוב השמנים המופקים מזרעי הצמח, שמן האבוקדו מופק מהפרי עצמו (ציפת הפרי). שמן אבוקדו משמש לבישול אך לא פחות חשוב גם למטרות קוסמטיות, זאת בזכות ההרכב העשיר שלו המתאים לעור.
השמן מכיל כמות גדולה מאוד של חומצה אוליאית כ-70% (רכיב שמצוי גם בשמן זית), חומצה סטארית (4%) וטוקופרולים.
בנוסף, שמן האבוקדו מכיל גם ויטמינים B, A ו-D והוא עשיר בלציטין ובחומצות שומן חיוניות (ויטמין F).

קיימות עדויות מחקריות המצביעות על כך ששמן אבוקדו נספג בעור בקלות רבה יותר מרוב השמנים הקוסמטיים המוכרים.

מה עושים עם שמן אבוקדו?

השימושים הנפוצים לשמן אבוקדו הם:
• סרום או בסיס לסרום לפני איפור בבוקר
• למניעת סימני מתיחה לנשים בהריון
• לטיפול בעור יבש
• מחדש ומחזיר הגמישות והרעננות לעור מבוגר

מה ההבדל בין שמן אבוקדו רגיל לשמן בכבישה קרה?

כבישה קרה הוא הליך סחיטת הפרי באמצעות סרכזות. הליך הפקה זה שומר על מרכיבי האבוקדו בצורה אופטימלית, מכיוון שהוא ללא חימום, שימוש בחומרים כימיים או הרחקת ריחות.
השמן הגולמי שנוצר הינו צמיגי ועכור בצבע ירוק כהה. לאחר מכן, השמן עובר תהליך סינון אשר בסופו מתקבל שמן צלול.

לרכישת שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה >>

איפה אפשר להשיג שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה?

שמן אבוקדו רגיל ניתן להכין גם בבית (ראו סרטון הסבר למטה). שמנים בכבישה קרה ניתן להשיג לרוב ברשתות מזון, והם מיועדים בעיקר למאכל.
שמן אבוקדו למטרות קוסמטיקה עדיף שיהיה גם בכבישה קרה וגם אורגני, כדי שלא יכיל חומרים כימיים שיגרו את העור.
שמן כזה ניתן להשיג לרוב רק בחנויות טבע מתמחות והוא לא תמיד נמצא במלאי.
לבסוף, מי שרוצה נוחות של משלוח עד הבית, הנה קופון המעניק 10 ש”ח מתנה לרכישת שמן אבוקדו באתר V-Care:
קופון: 2277 , אתר: V-Care ויטמינים
(הקופון תקף רק ללקוחות חדשים)

מתכון: מסכת אבוקדו

הכנת מסיכת אבוקדו עשירה בויטמינים, של אורון אבידן, קוסמטיקאי רפואי: 

איך מכינים שמן אבוקדו בבית?

דרך ההכנה, סרטון של נורית, מקבוצת ‘עור אורגני’ בפייסבוק: