logo

שמן חוחובה – שימושים, מתכונים וקופון הטבה (אורגני, כבישה קרה)

וי-קר
זרע חוחובה

אגוז צמח החוחובה

מה זה שמן חוחובה?

חוחובה (jojoba) הוא צמח מדברי הגדל בעיקר בצפון אמריקה.

השימוש העיקרי של השמן הוא לייצור שמן מהאגוזים או הזרעים שלו למטרות קוסמטיקה.
שמן החוחובה הוא בעל צבע מוזהב ומרקם עשיר המזכיר שעווה.

שמן חוחובה עשיר בחלבונים, חומצות שומן חיוניות, ריכוז גבוה של וויטמין E, ויטמין A, ויטמין B וויטמינים ומינרלים נוספים.
עקב היתרונות הרבים שלו לעור ולשיער, מוצרי קוסמטיקה מגוונים משתמשים בשמן החוחובה, בפרט קרמים ותערובות שמני לחות, שמפו ומרככי שיער.

החסרון ברבים מהמוצרים הם החומרים המשמרים המוספרים לשמן לצורך הארכת חיי המדף.

ניתן ואף רצוי להשתמש בשמן בצורתו הטבעית והטהורה.

שימושי שמן החוחובה – לעור, לשפתיים, לציפורניים ולשיער

בזכות המרכיבים העשירים שלו ובזכות היכולת שלו להכנס בקלות אל שכבות העור, לשמן שימושים רבים:
• נחשב טוב לעור שמן – מאזן רמת שומן ולחות.
• משמש לטיפול בעור יבש וסדוק
• מחדש ומחזיר הגמישות והרעננות לעור מבוגר
• מפחית את עומק הקמטים ומעכב הופעת קמטים חדשים
• מטשטש כתמים, סימני מתיחה וצלקות
• מטפל בכוויות שמש
• שומר על הלחות בעור מסביב לציפורניים
• מטפל בשיער יבש או מקורזל
• מסייע בטיפול נגד קשקשים
• מסייע לטיפול בסבוריאה

כיצד משתמשים בשמן חוחובה?

1. שימוש על העור: בשמן ניתן למצוא את הויטמינים A ו-E והוא מסייע לסגירת הלחות בעור, השמן מייצר חסם לפגעים חיצוניים וחיידקים (אנטי בקטריאלי). יש למרחוק עד ספיגה מלאה של השמן.
2. לחות לשפתיים: ניתן לערבב כמות שווה של שמן החוחובה עם דונג דבורים (שעוות דבורים) או שמן קוקוס על מנת לייצר שפתון לחות טבעי ומלא לחות.
3. טיפול בכוויות שמש: ויטמיני ה E ו- B הינם ויטמינים מורכבים הנמצאים בשמן החוחובה ומסייעים בהקלה ותיקון העור. יש לכסות את האיזור הפגוע בשכבת הגנה ועל ידי כך לאפשר לעור מתחתיו להתחדש.
4. טיפול בשיער ועור קרקפת פגום: שמן החוחובה מסייע לזקיק השערה לגדל שיערה חדשה. שמן החוחובה מחלחל בקלות לעור ובכך מצליח גם להגיע לאותו זקיק, להמיס את החסימה הפוגעת בשיערה לצאת החוצה. בדרך זו השמן גם מסייע ללחות הקרקפת עצמה ומסייע גם במקרה של קשקשים. ניתן למרוח את שמן החוחובה על השיער ולעסות לתוך הקרקפת. זאת על מנת להעניק לשיער לחות ויטמינים לסייע לשיער היבש או המקורזל. השמן מסייע לייצירת ציפוי דק על כל שיערה ולהגן עליו מפני אבק ויובש.

לרכישת שמן חוחובה >>

מדוע חשוב להפיק את השמן בכבישה קרה?

שמן רגיל מפיקים תוך חימום המוצר ושימוש בחומרים כימיים.
תהליך הפקה בכבישה קרה משתמש בסרכזות על מנת לשמור על המרכיבים של הפרי בצורה מיטבית.
השמן הגולמי שנוצר הינו צמיגי ועכור. לאחר מכן, השמן עובר תהליך סינון אשר בסופו מתקבל שמן צלול ובריא.

איפה להשיג שמן חוחובה אורגני בכבישה קרה? (+ קופון הנחה)

שמן חוחובה ניתן להשיג בעיקר בחנויות טבע ובחניות טבע מקוונות.

חשוב לשים לב שהשמן יהיה טהור ואורגני, על מנת שלא יכיל כימיקלים העלולים לגרות את העור.

מי שרוצה נוחות של משלוח עד הבית, הנה קופון המעניק 20ש”ח הנחה ברכישת שמן חוחובה באתר הויטמינים V-Care:
קופון: 2299 , קישור ישיר: V-Care
(הקופון תקף רק ללקוחות חדשים)

מתכון: איך משתמשים בשמן חוחובה לטיפול באקנה?

מתכון: רקיחת שמנים באופן כללי (ושמן חוחובה בפרט)